maldivy-kuhnya-listalka-3-1

Мальдіви – пальчики оближеш!

Мальдіви – це острови з найсолодших наших снів і рожевих мрій. Вони полонять своєю екзотикою, надихають атмосферою, спокоєм, які відчуваються навіть у повітрі. А ще – безкрайним океаном, який дихає свіжістю і ділиться своєю силою. Мальдіви – це приголомшливі білосніжні пляжі, за якими так приємно гуляти. Це розкішні і неймовірно комфортні вілли і готелі, в яких відчуваєш себе як на справжньому безлюдному острові. Це красиві пейзажі і хвилини самоти з природою, яка тут підкорює своєю первозданною красою. Мальдіви – це насолоджуватися неймовірними світанками і заходами, сидячи на дерев’яному пірсі біля свого затишного будиночка. Мальдіви – це лежати в шезлонгу в тіні пальм і пити освіжаючий коктейль з кокосів. Це можливість самому зловити рибу і приготувати з неї дуже смачний обід на грилі. Мальдіви – це фреші з найбільш незвичайних фруктів. Це нові дуже смачні страви, в яких сплелися традиції країни, екзотика і майстерність місцевих кухарів. О, кухня Мальдів – це окрема велика і дуже смачна тема. І сьогодні ми пропонуємо Вам разом вивчити найвідоміші і цікаві страви Мальдів. Головне, не читайте цю новину голодними.

maldivy-kuhnya-listalka-1-1    maldivy-kuhnya-listalka-1-2
maldivy-kuhnya-listalka-1-3    maldivy-kuhnya-listalka-1-4

Отже, для початку давайте трохи зануримося в історію і коріння цієї чудової і такої особливої ​​кухні. Як Ви знаєте, Мальдіви – це мусульманська держава, що поставила певний відбиток на деякі страви і ставлення до алкоголю. А ще сильний вплив на кухню островів зробила індійська кухня. Додайте в цю горючу суміш ще той факт, що на Мальдівах багато різноманітної океанської живності і абсолютно неймовірні фрукти і овочі. Місцеві жителі називають три найважливіших інгредієнта, без яких Мальдівську кухню неможливо уявити – це кокосовий горіх, рис і риба. І Ви навіть не можете уявити собі, скільки смачних і просто неймовірних страв можна приготувати з цих смачних і корисних дарів природи.

До речі, перед тим, як розповісти Вам про найпопулярніші страви, хочемо зауважити що жителі, а особливо мешканки Мальдів – стрункі і завжди молодо виглядають. Як їм це вдається? Ми думаємо, що ввесь секрет у тому, що їх оточує неймовірна краса островів і океану, а також те, що вони правильно і збалансовано харчуються і насолоджуються кожним шматочком. І це не дивно, адже кожне блюдо тут – справжній шедевр, який хочеться смакувати довго, зажмурившись від задоволення.

maldivy-kuhnya-listalka-1-5    maldivy-kuhnya-listalka-1-6

А тепер уявіть, що Ви на Мальдівах, сидите на красивій терасі з видом на океан, вітер ніжно колише ваше волосся, пейзаж окриляє, і ви відчуваєте неймовірне щастя і радість. Чемний офіціант приносить Вам страви, від яких просто голова обертом! Для початку – місцеві закуски, які просто тануть у роті: шматочки риби в соусі чилі, маленькі пиріжки з рибою і різноманітними спеціями, невеликі шматочки риби, смаженої в маслі – такі закуски називають тут хедхікаа. Насолодившись цим невеликим перекусом і зробивши пару ковтків холодного сухого вина, як на Вас чекає наступне блюдо. Що ж це буде? Може бути, суп Гаруда, який готують із сухої копченої риби і подають з рисом, шматочком лайма і чилі? Справжнє пікантне блюдо для любителів гострого і незвичайного смаку. А може, ваш вибір впаде на мас Рехав – особливе рибне каррі, яке їдять руками? Або ж замовите кулі боакібаа – смачні котлетки з риби з рисом? А як щодо бір’яні – чудового блюда з курки? Гурмани точно оцінять суп з плодів хлібного дерева бабукейлу хітхі і приголомшливі трикутні пиріжки з начинкою з тунця, імбиру, перцю, цибулі та лимонника. На десерт спробуйте Бонд – солодкі кокосові палички, Фоні боакібаа – неперевершений рисовий пудинг, з рожевою водою і кокосовим молоком або діяа Хакура – місцева солодкість, яку роблять з пальмового соку, рису і стиглих бананів.

maldivy-kuhnya-listalka-2-1    maldivy-kuhnya-listalka-2-2
maldivy-kuhnya-listalka-2-3    maldivy-kuhnya-listalka-4-7

О, це буде Ваш незабутній вечерю! А якщо Ви проведете його в компанії коханої людини – то ця трапеза точно стане найкрасивішою і такою, що запам’ятовується в вашому житті назавжди.

А ось і цікаві факти про мальдівську кухню:

  • Найчастіше тут п’ють зелений чай з великою кількістю молока і цукру. Він тонізує, додає сили і рятує від спеки.
  • Хліб тут теж особливий. Називається він роши, і дуже часто з ним роблять бутерброди з морепродуктами, які заправляють кокосом, цибулею, чилі і лаймом.
  • Популярні овочі тут – це батат (солодка картопля) і таро (ще одна вигадлива різновид картоплі).
  • Після їжі тут часто «закушують» горіхом бетель, який дрібно ріжуть і подають у вигляді пасти, яку поливають соком лайма. Він чудово освіжає і покращує травлення.
  • На Мальдівах і напої особливі і унікальні. Наприклад, тут Ви зможете спробувати солодке молоко кир сарбат, пальмовий сік Суджі, а ще – ДАА – слабоалкогольний напій з ферментованого пальмового молока.

About the Author

By admin / Administrator

Follow admin
on Лип 16, 2016

Немає відгуків

Залишити відгук: